Taal op Stap klas 2015

ONTSTAAN

De Talentenschool, opgericht in december 2006 door Marjolein Beumer, is voortgekomen uit Stichting 1001Nacht (www.kinderkamp1001nacht.nl). Deze stichting organiseert sinds 2004 vakantiekampen voor Amsterdamse kinderen tussen 8 en 12 jaar oud.

In 2006 is 1001Nacht begonnen aan de ontwikkeling van een winterprogramma; De Talentenschool. Deze school, die tot doel heeft kinderen vooruit te helpen door hen in aanraking te brengen met hun talenten, gestart in Amsterdam Oud West en in september 2008 verhuisd naar Amsterdam Nieuw West aan de Meer en Vaart 290 (Osdorp).

De Talentenschool heeft in de afgelopen jaren twee succesvolle programma’s ontwikkeld: Ouder en Kind leesgroep en de Leerbegeleiding. De Talentenschool is zich meer en meer gaan richten op naschoolse lessen door de week, in plaats van specifieke talentenklassen in het weekeinde. Taal staat in alle activiteiten van De Talentenschool centraal, zeker in de buurten waar wij actief zijn is het een belangrijke focus.

Stichting 1001Nacht en Stichting De Talentenschool werken samen binnen een zomerprogramma met een doorlopende (pedagogische) leerlijn.