Stage & Vrijwilligerswerk

De Talentenschool werkt met stagiaires en vrijwilligers van diverse opleidingen, met diverse achtergronden en ervaringen. Enthousiasme, pro-activiteit, affiniteit met onze doelgroep en doelstellingen en zeker geen 9-5 mentaliteit zijn de basisingrediënten om bij ons aan de slag te kunnen. We kunnen helaas geen financiële vergoedingen bieden, maar als wederdienst delen wij onze ervaring en expertise graag met je. We begeleiden alle vrijwilligers en stagiaires gestructureerd en intensief.

Als vrijwilliger of stagiair sta je nooit alleen op een groep. Er is altijd een professional aanwezig. Afhankelijk van jouw persoonlijke ervaring/opleiding/takenpakket ben je in meer of mindere mate zelfstandig aan het werk. Er wordt van alle stagiaires en vrijwilligers verwacht dat zij een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen overleggen. Wij helpen je bij de aanvraag en dragen de kosten hiervoor.

STAGES – HBO en WO

Volg je een sociale, agogische, pedagogische of didactische opleiding en zoek je een interessante stage met ruimte voor eigen initiatief, persoonlijke ontwikkeling en een goede begeleiding? Op de Talentenschool bieden wij voldoende mogelijkheden om je op verschillende gebieden te ontwikkelen dan wel onderzoek te verrichten. We bieden stages en onderzoeksmogelijkheden van minimaal 4 uur tot maximaal 32 uur per week, afgestemd op onze behoefte en jouw opleidingsvereisten. We hebben met name plaats voor 2e, 3e en 4e jaarsstudenten. Voor 1e jaarsstudenten is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. We bieden helaas geen stagevergoeding. Wel bieden we uitgebreide begeleiding; we investeren onze kennis graag in de talenten van de toekomst! Met elke stagiaire wordt een stagecontract afgesloten met een bijgevoegd takenpakket, afgestemd op de behoefte van beide partijen. Je wordt gestructureerd begeleid en volgens de normen van de bijbehorende opleiding beoordeeld. Om je aan te melden mail naar imane@detalentenschool.nl of bel 020 78 90 326.

VRIJWILLIGERS

Onze vrijwilligers zijn onbetaalde medewerkers die vanuit betrokkenheid met De Talentenschool en onze doelgroep op vrijwillige basis werkzaamheden verrichten. Deze werkzaamheden kunnen eenmalig zijn (incidentele vrijwilligers), zoals een architect die wat komt vertellen over zijn vak of een groep medewerkers van een bedrijf die een dag komen klussen, of vaker worden uitgevoerd (vaste vrijwilligers), zoals een ouder die bij elke presentatieronde en elk uitstapje komt helpen of een buurtbewoner die wekelijks meedraait bij de Leerbegeleiding en de deelnemers ondersteunt bij de lesstof.

Een vrijwilliger krijgt een vrijwilligerscontract met afspraken over het takenpakket en het verwachte aantal vrijwilligersuren per week. Daarnaast wordt verwacht dat hij/zij een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kan overleggen (die betalen wij voor je). Vrijwilligers kunnen wij helaas geen onkostenvergoeding bieden. Ben je een vrijwilliger of gastdocent vanuit een bedrijf of organisatie, kijk dan even op de pagina ‘Vrienden van De Talentenschool’.

Voor meer informatie over vrijwilligers mail naar imane@detalentenschool.nl of bel: 020 78 90 326.